Hoe je druiven nu moet voeren voor een uitstekende oogst: zomerbewoners hebben hun geheimen onthuld

виноград

Sommigen zijn van mening dat de bemesting van de druiven eind september voltooid zou moeten zijn, maar voedingsstoffen kunnen ook in de loop van oktober worden toegevoegd.

Meststoffen worden niet slechter opgenomen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, merkt op dat de procedure voor het aanbrengen van kunstmest uiterst belangrijk is. Dit helpt het immuunsysteem van de plant te versterken en vergroot de kans op een succesvolle winter.

Bovendien kunt u met een goed geselecteerde set voedingsstoffen volgend jaar grote en zoete trossen verzamelen.

Op welke meststoffen moet u letten?

As

Dit type meststof is zeer geschikt voor druiven en kunt u dus veilig gebruiken. Indien mogelijk is het beter om as te bereiden uit de schillen van zonnebloempitten. Dit wordt beschouwd als de meest waardevolle optie voor druiven.

Het is gebruikelijk om anderhalve kop as per emmer water te nemen. Je moet het echter niet meteen water geven met de voedingssamenstelling: wacht op een gemakkelijke gisting.

Humus

Ervaren zomerbewoners weten dat het absoluut niet mogelijk is om in de herfst verse mest te gebruiken om druiven te voeren. Humus van een jaar oud presteert het beste.

Elke plant heeft ongeveer tien liter kunstmest nodig. Deze vorm van bemesting is ideaal voor zandgrond.

Superfosfaat

Dit product is perfect voor de herfst. Je moet drie liter heet water nemen en twintig eetlepels minerale meststof in de vloeistof oplossen.

Vervolgens nemen we een onvolledig glas concentraat (ongeveer 150 ml) per tien liter water en geven het water.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips