Hoe druiven in de herfst te spuiten tegen ziekteverwekkende schimmels: bedek de druiven in geen geval zonder behandeling

Виноград

Voordat er een schuilplaats over de druiven wordt geworpen, die ze zou moeten beschermen tegen de invloed van winterwinden en vorst, moet het gewas worden verwerkt.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, zette de middelen op een rij waarmee je verschillende soorten ziekteverwekkende schimmels kunt verwijderen die in bedekte druiven kunnen overwinteren.

1. 3% oplossing van kopersulfaat

Om het te verkrijgen, moet u 300 g van het medicijn verdunnen in een kleine hoeveelheid warm water. Wanneer het product oplost, verhoog het volume met water tot 10 liter.

2. 3-5% oplossing van ijzersulfaat

Naar analogie van het eerste geval moet, om een ​​samenstelling te verkrijgen die geschikt is voor het sproeien van druiven, 300-500 g van het medicijn worden opgelost in 10 liter water.

Let op: als de behandeling op jonge planten wordt uitgevoerd, gebruik dan een 1% oplossing.

3. 3% oplossing van Bordeaux-mengsel

Gebruik de instructies om het voor te bereiden (daar vindt u dezelfde instructies als in dit artikel).

Belangrijk punt: Bordeaux-mengsel wordt onmiddellijk voor gebruik bereid.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips