Is het nodig om geraniums in de winter te voeren: bloemenkwekers kregen de hele waarheid te horen

новости

Normaal gesproken wordt tuiniers niet geadviseerd om kamerplanten in de winter te voeren. Bloemen- en siergewassen zijn momenteel inactief.

Maar wat betreft geraniums, die vaak zelfs in de winter bloeien, kunnen er uitzonderingen zijn. Met behulp van bemesting kunt u een weelderige bloei bereiken en deze zelfs verlengen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons of het nodig is om geraniums in de winter te voeren.

Wat geraniums nodig hebben in de winter

Ten eerste: matig water geven – één keer per week is voldoende.

Ten tweede moet je de luchttemperatuur regelen – in koele en vochtige omstandigheden kunnen de wortels van de bloem beginnen te rotten.

Ten derde is voeding nodig, maar eens in de 1-1,5 maand is voldoende.

Om geraniums te laten bloeien, moet de plant goed rusten. Dit moet vóór of na de bloei worden gedaan.

Het is belangrijk om in de herfst vervaagde bloeiwijzen te verwijderen, takken te drogen en onnodige scheuten in te korten. In de winter worden alleen gedroogde bloemen verwijderd nadat de bloei is afgelopen.

Hoe geraniums te voeren

De eenvoudigste manier om thuis een voedingsmengsel te bereiden is door een waterige oplossing van jodium te maken.

Per liter water is één druppel jodium nodig. Bemesting wordt eens in de 2 weken aangebracht in een hoeveelheid van 50 ml per plant.

Volgens bloemenkwekers zal deze eenvoudige toevoeging de bloei van geraniums verlengen tot de nieuwjaarsvakantie.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips