Wat te doen als er eind november nog steeds ongeplukt fruit aan bomen en struiken zit: advies voor zomerbewoners

яблоня

Er loopt weer een zomerseizoen op zijn einde. Gedurende deze periode moet elke eigenaar van een buitenwijk alle tuinplanten zorgvuldig inspecteren.

Je moet ervoor zorgen dat er geen fruit aan bomen en struiken zit.

Het komt wel eens voor dat tuinders tijdens de oogst vergeten fruit en bessen te verwijderen.

Als de vruchten nog steeds aanwezig zijn, moeten er maatregelen worden genomen. Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, herinnerde zich dit.

Wat te doen met de vruchten

Alle niet-geplukte vruchten moeten dringend uit de plant worden verwijderd en zo ver mogelijk van het zomerhuisje worden weggegooid.

Als dit eind november of begin december niet gebeurt, kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn.

Feit is dat zwartgeblakerde vruchten en bessen die op planten achterblijven een uitstekende omgeving bieden voor gevaarlijke micro-organismen.

Daarnaast is het mogelijk dat de vrucht gevaarlijke insecten bevat die gemakkelijk kunnen overwinteren.

Een boom of struik die gedurende het koude seizoen ongeplukte vruchten bevat, zal kwetsbaar worden voor verschillende kwalen.

Bovendien kunnen ook naburige planten problemen ondervinden. Het risico dat meerdere bomen tegelijk doodgaan, wordt zeer groot.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips