Hoe ziet het voedingsschema van een boer voor tomaten eruit: het bevat slechts 3 soorten meststoffen

Томат

Zoals u weet, is het voor een goede oogst noodzakelijk om de planten van de juiste voeding te voorzien.

In dit artikel zullen we kijken naar een landbouwprogramma voor het voeren van tomaten, waarmee je gezonde en sterke planten kunt laten groeien en een overvloedige en hoogwaardige oogst kunt krijgen.

Het bemestingssysteem voor landbouwbedrijven is vrij eenvoudig en omvat slechts drie hoofdtypen meststoffen.

1. Het eerste type werd, met de lichte hand van agronomen, “starter” genoemd en omvat alle meststoffen met de formule 13-40-13 en micro-elementen.

Met behulp van deze meststoffen krijgen tomaten, zoals de naam al aangeeft, een start: diezelfde 40% fosfor zal de wortels ontwikkelen, en micro-elementen zullen de algehele gunstige effecten van de meststof alleen maar versterken.

Ook in dit stadium is borium belangrijk, noodzakelijk voor een goede vruchtzetting.

Startmeststoffen worden gedurende de eerste 2-3 weken toegediend.

2. Volg dan meststoffen met de formule 18-18-18 en micro-elementen, die zorgen voor de algemene ontwikkeling van tomatenstruiken en hun generatieve en vegetatieve delen.

3. Het derde type kunstmest is kunstmest met de geschatte formule 3-11-38 met micro-elementen. Omdat de derde fase de laatste is, is het niet verrassend dat deze bekend staat als de “eindfase”.

Afwerkmeststoffen moeten worden afgewisseld met calciumnitraat, afhankelijk van de toestand van de grond.

Voor gewone zomerbewoners wordt het aanbevolen om deze meststoffen af ​​te wisselen met infusies van kruiden, strooisel of mest, evenals asextract, dat wordt bereid uit een glas as en 10 liter water.

Eerder vertelden we je hoe je van .

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips