Hoe de vruchtbaarheid van “vermoeide” grond te herstellen: ervaren zomerbewoners hebben hun geheimen onthuld

дача

Om ervoor te zorgen dat de oogst ons altijd bevalt, is het belangrijk om de kwaliteit van de bodem te controleren.

De grond kan echter na een paar jaar “moe” worden, vooral als u geen speciale procedures uitvoert om deze te herstellen.

Er zijn verschillende eenvoudige manieren die een positieve invloed op dit proces kunnen hebben, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een landschapsontwerper en agronoom.

Wat zijn ze?

Compost

De eenvoudigste en meest effectieve methode om “vermoeidheid te verlichten” is het toevoegen van hoogwaardige compost aan de grond. Dit zal ertoe bijdragen dat het gebied vrijwel onmiddellijk vruchtbaar wordt.

Er is een vrij grote hoeveelheid kunstmest nodig. Het is gebruikelijk om minimaal drie emmers per vierkante meter te nemen.

Groene mest

Ze kunnen voor en na de oogst worden geplant. De belangrijkste taak is om dit op regelmatige basis te doen. Een goede aanplant van groenbemesters is de sleutel tot tijdig en kwalitatief herstel van de bodem.

Na het oogsten van courgettes, aubergines, komkommers en tomaten en paprika’s is het gebruikelijk om lupine te planten. Als u van plan bent aardappelen te planten, is mosterd uw beste keuze.

Koolzaad wordt meestal vóór bieten en wortels geplant. Als het uw doel is om in het algemeen de toestand van de bodem te verbeteren, dan is de optimale oplossing het planten van peulvruchten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips