Hoe zich te ontdoen van slakken in de kelder: je hoeft de gewassen niet eens te oogsten

Картошка

Niemand beloofde dat ongedierte de hele winter zou slapen, vooral als groenten in de buurt zouden worden opgeslagen, en zelfs in grote hoeveelheden.

We hebben het over een kelder waarin in het koude seizoen naast knaagdieren zelfs naaktslakken kunnen verschijnen. Ze bederven niet alleen de voorraden, maar brengen ook infecties met zich mee en infecteren alles wat ze niet eten.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe om te gaan met slakken in de kelder.

De grootste moeilijkheid in een dergelijke situatie zijn de voorzieningen. Het is niet raadzaam om chemicaliën te gebruiken in de ruimte waar groenten worden bewaard.

Om groenten niet te verwijderen en vervolgens weer voorraad op te slaan, moet je ongedierte opvangen.

Hoe slakken in de kelder te vangen

U hoeft niets handmatig te doen. Het enige wat nodig is, is de groenten op de planken tillen om de vloer schoon te houden.

Vervolgens moet u tafelzeil of PET-folie op de vloer spreiden en daar een nacht laten liggen.

Indien nodig kun je maïszetmeel onder de folie strooien – naaktslakken zijn er dol op, maar het aas fungeert als een valstrik.

Als gevolg hiervan ontstaat er een warme en vochtige omgeving op de vloer in de kelder onder het tafelzeil – comfortabel voor slakken.

Het ongedierte kruipt ’s nachts onder het tafelzeil, en’ s morgens is het mogelijk om ze allemaal te verzamelen en te vernietigen.

Het is voldoende om de buikpotigen gewoon buiten te laten, en ze zullen sterven in de kou.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips