Thuis compost maken: je kunt zelf een container bouwen

черви

U kunt zelfs in de winter in uw appartement werken ten behoeve van de toekomstige oogst – organisch afval helpt u hierbij.

Houd er rekening mee dat 40% van het afval dat in een afvalbak wordt gegooid, in de categorie organisch afval valt.

Maar wanneer dit organische afval op stortplaatsen belandt, heeft het een negatieve invloed op het milieu door de productie van methaan.

Daarom stellen wij voor om een ​​eenvoudig apparaat te maken waarmee u compost voor de tuin voor het volgende seizoen kunt bereiden.

Hoe je thuis een vermicomposter kunt maken

Het volstaat om een ​​doos van ondoorzichtig, duurzaam plastic te nemen en er gaten in te maken. Je moet er ook een kogelkraan in inbedden.

Jouw taak is om comfortabele omstandigheden voor de wormen te creëren. Vul de container voor 1/3 met versnipperde servetten, karton en papier – bevochtig alles met een spuitfles.

Hierna doen we de wormen in een bakje en plaatsen er voorzichtig fruitschillen op, maar gebruiken geen citrusvruchten, knoflook, uien en andere gewasresten met sterke geuren.

Na 2-3 dagen kunt u langzaam beginnen met het toevoegen van nieuw afval aan de vermicomposter.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips