Hoe eierschalen op de juiste manier te bereiden: ervaren zomerbewoners deelden hun geheimen

скорлупа

Eierschalen worden actief gebruikt door zomerbewoners op de site, dus het is gebruikelijk om ze het hele jaar door te verzamelen.

Deze meststof is van zo’n hoge kwaliteit dat het beter is om deze altijd bij de hand te hebben.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat als je verkeerd oogst, je een walgelijke geur zult tegenkomen en het onderdeel waarschijnlijk niet zult kunnen gebruiken, waarschuwt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Hoe je de schaal correct voorbereidt

Voortraject

Eerst moet u het onderdeel onder stromend water houden om de binnenkant van de schaal te wassen. Dit is nodig om voedselresten te verwijderen die onaangename geuren en de activiteit van schadelijke micro-organismen kunnen veroorzaken.

Hierna moet u ons werkstuk op de vensterbank leggen en een dag wachten.

Zodra u merkt dat de schaal volledig droog is, kunt u doorgaan met verdere acties. Als u van plan bent de grote elementen te gebruiken, moet u de hele schaal in een luchtdichte verpakking plaatsen.

Voor het bereiden van speciaal poeder

Eipoeder is een van de meest waardevolle componenten in het arsenaal van elke zomerbewoner, dus dit is een goed moment om het te bereiden.

Je moet de keukentafel bedekken met een schone doek en met een deegroller over de schaal lopen. Hierna kunt u het naar de koffiemolen sturen. Vervolgens sturen we het resulterende poeder naar een luchtdichte verpakking.

Gecombineerd met as

U kunt onmiddellijk een complexe meststof bereiden. Om dit te doen, worden de schelpen samen met plantenresten naar de oven gestuurd om as te bereiden.

Zodra de meststof klaar is, kunt u de schaal zelf malen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips