5 fouten die een zomerbewoner zonder kooloogst kunnen achterlaten: doe dit niet

капуста

Het verkrijgen van meer grote koolkoppen die compact en sappig zijn, is waar elke zomerbewoner die kool verbouwt op hoopt.

Dit resultaat wordt echter niet in alle gevallen bereikt.

Vaak laat de kwaliteit van de oogst veel te wensen over: de koolkoppen worden klein en de smaak van koolbladeren is niet de helderste.

Waarom gebeurt dit? Hoogstwaarschijnlijk is de zaak te wijten aan fouten gemaakt door de tuinman.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, zette de fouten op een rij die eigenaren van percelen vaak maken bij het verbouwen van kool.

Gebrek aan licht

Kool in de schaduw planten is een grote vergissing. De plant heeft veel licht nodig, anders ontstaan ​​er problemen met de vorming van koolkoppen.

Ongeschikte variëteit

Voordat u een bepaalde koolsoort kiest, moet u ervoor zorgen dat de klimatologische omstandigheden normaal zijn voor deze variëteit.

Niet die “voorgangers”

Kool mag niet worden geplant op dezelfde plek waar vorig seizoen tomaten of paprika’s groeiden.

Als de zomerbewoner toch deze fout maakt, zal het tuingewas hoogstwaarschijnlijk met talloze kwalen en plagen te maken krijgen.

Bovendien zal de bodem niet genoeg voedingsstoffen bevatten.

Veel meststoffen

Trouwens, over voedingsstoffen en belangrijke micro-elementen… Veel tuinders denken zo: “Hoe meer meststoffen, hoe beter.”

Maar dit is de verkeerde aanpak. Natuurlijk is een gebrek aan bruikbare verbindingen erg slecht. Maar er zit ook niets goeds in hun overdaad.

Kool “reageert” vooral negatief op de overvloed aan stikstofcomponent in de bodembedekking.

Onjuist water geven

Zowel gebrek als overtollig vocht zijn gevaarlijk voor kool.

Om de koolkoppen te laten vormen, maar niet door ziekten te worden aangetast, moet de plant twee keer worden bewaterd (als het warm is en er geen neerslag valt) of één keer per week (als het regent). Elke plant moet een halve emmer schone vloeistof gebruiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips