Hoe de zuurgraad van de grond op een perceel te bepalen met behulp van azijn: een methode die veel mensen niet kennen

почва

Er bestaat een duidelijk verband tussen bodemkwaliteit en opbrengst, dus dit belangrijke probleem moet altijd worden aangepakt.

Het is vooral belangrijk om de zuurgraad van de bodem te bepalen.

Sommige zomerbewoners doen ‘voor het geval dat’ aan het deoxidatieproces, wat een grote vergissing is. In de regel worden speciale lakmoesproeven aangeschaft om indicatoren te bepalen, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti op, een landschapsontwerper en agronoom-wetenschapper.

Afhankelijk van de kleur kunt u dus de toestand van de grond berekenen. Maar je kunt ook langskomen met een eenvoudigere methode.

Hoe de zuurgraad van de bodem te bepalen met gewone azijn

Eerst moet je een glas of een stuk glas pakken en op tafel leggen. Vervolgens voegen we de grond zelf toe. Voor de procedure heb je niet veel aarde nodig – één lepel is voldoende.

Voeg vervolgens azijn toe en evalueer de reactie.

Als de grond alkalisch is, zul je veel schuim opmerken. Als er sprake is van sissend geluid en een matige hoeveelheid schuim, kun je concluderen dat je grond neutraal is.

Maar het uitblijven van enige reactie geeft aan dat er in uw regio een verhoogde zuurgraad is.

In overeenstemming met de resultaten van het “experiment” kan een correct actieplan worden ontwikkeld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips