Hoe kwaliteitszaden kiezen en niet tegen vervalsingen aanlopen: deskundig advies

Семена

De winter staat al voor de deur, en wat is een beter moment om je tijdens de lange winteravonden voor te bereiden op het nieuwe datsjaseizoen.

Het onderwerp zaadselectie verdient speciale aandacht, omdat niet alle tuinders variëteitsgroenten verbouwen waaruit ze zoveel zaden kunnen verzamelen om te zaaien als nodig is.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons hoe we zaden van hoge kwaliteit konden kiezen.

Tip één: koop zaden bij de fabrikant

Het kopen van zaden van degenen die ze produceren is op zichzelf een garantie voor kwaliteit. Maar we moeten niet vergeten dat zaden van dezelfde variëteit afhankelijk van het jaar slechter of beter kunnen zijn.

Tip twee: koop altijd bij dezelfde verkoper

Je kunt het beste naar een speciaalzaak gaan. De kans is groter dat de verkoper zich aan de bewaarvoorwaarden houdt.

Maar kopen op de markt, op een passage of in de trein op weg naar de datsja is altijd een loterij.

Tip drie: recensies

Lees beoordelingen van uw collega-tuiniers. Zo kunt u uzelf beschermen door te kiezen voor nieuwe producten van een onbekende fabrikant.

Tip vier: vertrouw maar verifieer

Elke keer voordat je koopt, moet je de zaden controleren. Verkopers die zaden verkopen in onverwarmde en vochtige ruimtes moeten op hun hoede zijn. Als de zakken vochtig zijn, is het beter om de aankoop te weigeren.

Zaden van hoge kwaliteit moeten vrij door de zak kunnen bewegen en mogen niet aan elkaar plakken.

Tip vijf: verpakking

De informatie van de fabrikant moet duidelijk zichtbaar op de verpakking staan. Ook moet alle informatie over het ras of de hybride worden vermeld.

Het volgende belangrijke punt is het batchnummer en de oogstdatum waarop de zaden zijn ontvangen.

Vervolgens moet de verkoper de vervaldatum en verpakkingsdatum aangeven, evenals het gewicht van de inhoud, specificaties, GOST of OST.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips