Welke planten gewassen kunnen produceren op zure grond: niet alle zomerbewoners weten het

почва

Het bepalen van de zuurgraad van de grond is een van de belangrijkste acties die elke zomerbewoner moet uitvoeren.

Het is van deze indicator dat verdere procedures grotendeels afhankelijk zijn.

Er zijn veel manieren om dit te bepalen. Sommige mensen kopen lakmoespapier voor de meest nauwkeurige resultaten. Anderen evalueren de reactie van de azijn en trekken conclusies. Weer anderen kunnen over het algemeen de zuurgraad van de bodem bepalen aan de hand van het onkruid dat in het land voorkomt.

Als je zure grond hebt, is het niet altijd de moeite waard om onmiddellijk procedures uit te voeren om deze situatie te neutraliseren, adviseert een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper. Sommige gewassen kunnen zich zelfs onder dergelijke omstandigheden redelijk comfortabel voelen.

Welke planten kunnen groeien in zure grond?

Bessen

Het eerste dat u moet onthouden zijn bosbessen, die alleen groeien als de grond ‘zuur’ is. Om deze reden zoeken cultuurkenners juist naar manieren om neutrale grond te verzuren.

Veenbessen en rode bosbessen groeien goed in zure grond. Er zijn ook geen contra-indicaties voor het planten van bramen en bessen.

Bloemen

Sommige bloemen kunnen zich ook ontwikkelen als de grond licht verzuurd is. Je kunt aandacht besteden aan pioenrozen. Er wordt aangenomen dat dergelijke grond voor hem het meest comfortabel is.

Als de zuurgraad zwak is, kun je veilig rozen planten.

Als je van hortensia’s houdt, kunnen ze ook op zure grond groeien.

Tuingewassen

Groenten zijn kieskeuriger wat betreft zuurgraad, maar je kunt een behoorlijke pompoenoogst oogsten als je de zorgregels volgt.

Met een lage zuurgraad kun je ook wortels laten groeien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips