4 redenen om zelf zaailingen te kweken: garantie op een rijke oogst

Рассада

Zomerbewoners proberen in de meeste gevallen zelf zaailingen te kweken. Sommige vertegenwoordigers van de tuiniersgemeenschap zien niets verkeerds in het kopen van een plant op de markt.

Maar wat zijn de kansen op een rijke oogst van een gekochte sterke en weelderige struik?

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde waarom het beter is om zelf zaailingen te kweken.

Reden één: vroege oogst

Door de aanwezigheid van een kas en tijdig gekweekte zaailingen kunnen planten tijdig in de grond worden getransplanteerd en kan de oogst eerder worden verkregen. Dit geldt voor alle warmteminnende gewassen.

Er is geen garantie dat de gekochte planten klaar zijn voor herplanting, dat ze in uw klimaat zullen groeien, of misschien zijn ze al overgekruid?

Reden twee: variëteit of hybride

Er is nauwelijks een tuinman die qua uiterlijk twee verschillende soorten komkommers of andere groenten in het zaailingstadium kan onderscheiden.

Maar dit is niet het ergste, want je kunt zaailingen kopen die zijn gekweekt uit een hybride plant (F1). In dit geval wacht de oogst misschien helemaal niet.

Reden drie: kwaliteit

De zaailingen zullen wortel schieten en overvloedig vrucht dragen als ze worden gekweekt volgens het schema van water geven, bemesten, enzovoort.

Maar zaailingen kunnen worden gevoed met schadelijke stoffen, ze kunnen worden gekweekt uit zieke en besmette zaden of in vervuilde grond, of misschien zijn de zaailingen niet afgehard en zullen ze na het planten afsterven.

Reden vier: besparingen

Zelf zaailingen kweken, vooral uit zaden verzameld van variëteitplanten, is veel goedkoper dan het kopen van het vereiste aantal kant-en-klare zaailingen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips