Stekken zijn een van de eenvoudigste manieren om fruit- of siergewassen te vermeerderen.
Sommige tuinders wachten liever tot de twijgen wortel schieten in het water, terwijl anderen een wonder verwachten van het gebruik van de grond.
Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat we aan het water moesten toevoegen voor het bewortelen van stekken.
Geheime
Om geen ruzie te maken over welke van de voorgestelde methoden het meest effectief is, adviseren professionals om gekookt water te gebruiken om te rooten.
Het tweede geheim
Om de stekken sneller wortel te laten schieten, moet je de onderste bladeren afscheuren. Als ze in het water terechtkomen, veroorzaken ze rot en vertragen ze doorgaans de wortelgroei.
Het derde geheim
Vertrouw niet op stimulerende middelen. Als het stekje sterk is, zal het vanzelf wortel schieten.
Maar als dit een moeilijk te rooten gewas is, is het zinvol om “Kornevin” of zijn analogen te gebruiken.
Het vierde geheim
Er wordt aangenomen dat honing of suiker kan worden gebruikt in plaats van wortelmiddelen. Maar volgens deskundigen hebben ze het tegenovergestelde effect.
Veel significantere resultaten kunnen worden bereikt als je het water gebruikt waarin de wilgentakken stonden, of er aloë-sap aan toevoegt.