Wat moet ik aan het water toevoegen om de stekken te laten wortelen? Alle geheimen onthuld

Удобрение

Stekken zijn een van de eenvoudigste manieren om fruit- of siergewassen te vermeerderen.

Sommige tuinders wachten liever tot de twijgen wortel schieten in het water, terwijl anderen een wonder verwachten van het gebruik van de grond.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat we aan het water moesten toevoegen voor het bewortelen van stekken.

Geheime

Om geen ruzie te maken over welke van de voorgestelde methoden het meest effectief is, adviseren professionals om gekookt water te gebruiken om te rooten.

Het tweede geheim

Om de stekken sneller wortel te laten schieten, moet je de onderste bladeren afscheuren. Als ze in het water terechtkomen, veroorzaken ze rot en vertragen ze doorgaans de wortelgroei.

Het derde geheim

Vertrouw niet op stimulerende middelen. Als het stekje sterk is, zal het vanzelf wortel schieten.

Maar als dit een moeilijk te rooten gewas is, is het zinvol om “Kornevin” of zijn analogen te gebruiken.

Het vierde geheim

Er wordt aangenomen dat honing of suiker kan worden gebruikt in plaats van wortelmiddelen. Maar volgens deskundigen hebben ze het tegenovergestelde effect.

Veel significantere resultaten kunnen worden bereikt als je het water gebruikt waarin de wilgentakken stonden, of er aloë-sap aan toevoegt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips