Hoe pompoenpitten verzamelen voor zaaien? Zelden denkt een zomerbewoner hierover na

Тыква

Wat is er makkelijker dan groentezaden verzamelen om volgend jaar te zaaien. Dit is een van mijn favoriete manieren. Het is alleen belangrijk dat dit rassengewassen zijn en geen hybriden.

Zomerbewoners hebben geleerd zaden van tomaten, komkommers en paprika’s te verzamelen, maar ze nemen de pompoen lichtjes.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je pompoenpitten kunt verzamelen om te zaaien.

Pompoen heeft niet zoveel aandacht nodig als warmteminnende nachtschade. Misschien is dit de reden waarom zomerbewoners niet veel belang hechten aan zaadbemonstering. En tevergeefs.

Hoe pompoenpitten kiezen

1. Zaden worden alleen geselecteerd uit volledig gerijpt fruit.

2. Pompoenen waarvan het de bedoeling is zaden te bewaren voor zaaien, worden na de oogst 10-15 dagen in een warme kamer geplaatst.

Groenten moet je niet langer op een warme plaats bewaren, anders neemt de kieming van de zaden af, of ontkiemen ze direct in de pompoen.

3. Snijd het fruit, verwijder de zaden, maak het schoon en sorteer het, maar het is niet nodig om het met water af te spoelen.

4. Verdeel de zaden in één laag op papier of een schone doek en laat ze drogen in de zon of gewoon in een warme en droge kamer.

5. Je moet zaden selecteren van dat deel van de vrucht dat tijdens de groei en rijping naar de zon was gericht, en die zaden die dichter bij de stengel zijn gevormd – ze zullen de hoogste opbrengst opleveren.

Maar ook de zaden die in het centrale deel van de pompoen worden gekweekt, ontkiemen goed.

6. Voor het zaaien moet je zaden selecteren uit de vruchten die zich op de hoofdstam en aan het begin van de pompoenrank hebben gevormd.

Je moet onder andere onthouden dat pompoenen gemakkelijk bestoven worden, dus het is verstandig om op veilig te spelen en de gewenste variëteit bij de fabrikant te kopen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips