Waarom komkommers verdorren in een kas: de belangrijkste reden is onthuld

теплица

Het kweken van komkommers in een kas is een van de meest populaire, omdat het met dezelfde inspanning de opbrengst aan groenten aanzienlijk kan verhogen.

Daarom zal het voor een zomerbewoner buitengewoon teleurstellend zijn om te merken dat de komkommers beginnen te verdorren.

Dit zal niet gebeuren zonder een belangrijke reden, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper.

Waarmee kan het worden verbonden?

Meestal is de belangrijkste reden voor het verwelken van komkommers het creëren van onjuiste omstandigheden. Kassen zijn vaak te warm. Hoewel groenten van warme omstandigheden houden, kan een te hoge temperatuur schadelijk voor ze zijn.

Om ervoor te zorgen dat de komkommers niet verdorren, moet je de temperatuur rond de 25 graden houden, als we het over de zomerperiode hebben. De thermometer mag niet onder de 22 graden komen. Maar hitte boven de 28 graden heeft al een schadelijk effect op de plant.

Als we het over de nachtperiode hebben, dan is de meest comfortabele temperatuur 18 graden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips