Waarom koolkoppen in de tuin barsten: niet alle zomerbewoners weten het

капуста

Als je merkt dat een deel van de kooloogst midden in de tuin begint te barsten, dan mag je dit moment niet negeren.

Als u niets verandert, kunt u gemakkelijk uw groenteoogst verliezen.

Daarom is het de moeite waard om te begrijpen wat je verkeerd hebt gedaan tijdens het verzorgen van het gewas, adviseert landschapsontwerper en wetenschappelijk agronoom, expert van de online publicatie BelNovosti.

Wat is de reden voor dit ‘gedrag’ van kool?

Allereerst geeft de reactie van de groente zelf aan dat de basisregels voor water geven zijn overtreden. Ten eerste geeft de zomerbewoner de kool lange tijd geen water en probeert vervolgens het gewas te “water geven”.

Hierdoor krijgt de kool aanzienlijk meer vocht dan nodig is. In dit geval zijn scheuren onvermijdelijk. Daarom is het uiterst belangrijk om systematisch te zijn op het gebied van water geven.

Je kunt een dergelijke gebeurtenis ook tegenkomen buiten de schuld van de zomerbewoner. Er begonnen bijvoorbeeld actieve regens. In dit geval moet de kool worden afgedekt om het probleem te neutraliseren. Hierdoor wordt de hoeveelheid vocht die binnendringt verminderd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips