Hoe mieren uit een kas te verdrijven: twee effectieve manieren

Теплица

Mieren veroorzaken, ondanks de voordelen die ze met zich meebrengen, vaak veel problemen voor tuinders: ze knagen aan bessen en wortelgroenten, eten bloemknoppen en verspreiden bladluizen.

De kas wordt hun favoriete plek om te wonen. En het kan moeilijk zijn om ze daar weg te jagen.

Maar er zijn nog steeds twee effectieve manieren om er gemakkelijk en voor een lange tijd vanaf te komen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je van mieren af ​​kunt komen.

Eerste methode: het planten van aromatische planten en kruiden

Mieren kunnen, net als veel insecten, de geuren van bepaalde planten of specerijen niet verdragen.

Daarom is een van de meest effectieve manieren om dergelijke planten langs de omtrek van de kasrand te planten. De volgende planten worden actief geplant:

• munt;

• marjolein;

• alsem;

• kamille;

• valeriaan;

• lavendel;

• oregano.

Onder de groentespruiten om mieren af ​​​​te weren, moet je basilicum, rozemarijn, venkel of dille planten. Je kunt ook kaneel, mosterd of kruidnagel op de grond strooien met zaailingen.

Tweede methode: het gebruik van infusies

Als er geen mogelijkheid of wens is om pittige en aromatische planten in een kas te planten die helpen bij het wegwerken van mieren, dan kun je infusies of afkooksels gebruiken.

Maar er is een kleine nuance: ze moeten specifiek worden bewaterd op plaatsen waar mieren zich ophopen of in de mierenhoop zelf. De meest effectieve zijn:

1. Infusie van uienschillen.

2. Infusie van gehakte knoflook.

Uien of knoflook worden met heet water gegoten en een dag op een koele plaats bewaard. Breng de resulterende infusie vervolgens naar een volume van 10 liter door gewoon water toe te voegen. En zo’n oplossing kan onmiddellijk worden gebruikt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips