Wat is het verschil tussen herfst- en voorjaarsmeststoffen: ze hebben verschillende doeleinden

удобрение

Bemesting is een belangrijke procedure die zowel in de herfst als in de lente kan worden uitgevoerd.

Sommige onervaren tuiniers begrijpen het verschil tussen de twee soorten meststoffen niet, wat leidt tot problemen met de gewasgroei.

Herfst- en lentemeststoffen zijn behoorlijk verschillend, omdat ze verschillende taken uitvoeren.

Laten we aandacht besteden aan de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Wat is het verschil tussen herfst- en voorjaarsmeststoffen?

Bij het selecteren van herfstmeststoffen voor het graven is het belangrijk om de juiste meststof te kiezen. De samenstelling moet winterharde en meerjarige planten helpen hun wortelsysteem te versterken en te ontwikkelen.

Van half september tot half oktober worden herfstmeststoffen aangebracht, zodat na het afgraven de voedingsstoffen met de grond worden gemengd.

In de herfst moet je minerale meststoffen aanbrengen in combinatie met organische meststoffen – je hebt kalium, calcium en fosfor nodig.

In het voorjaar moeten planten groeien, zich ontwikkelen, eierstokken vormen en vrucht dragen. Daarom hebben gewassen vooral stikstof nodig. Complexe meststoffen zijn geschikt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips