Zorg ervoor dat u de schuilplaatsen van de bloementuin en de winteraanplantingen controleert: een dooi kan ze vernietigen

теплица

Uw bloementuin en winterbeplanting moeten al veilig afgedekt zijn en u hoeft zich in de nabije toekomst geen zorgen te maken over hun toestand.

Als de winter goed is, er niet veel natte sneeuw en dooi is, zullen de planten goed overwinteren en in de lente hun eerste scheuten beginnen te produceren.

Maar een ervaren zomerbewoner weet dat niet alles zo eenvoudig is en dat het belangrijk is om zelfs in de winter de gewassen te monitoren.

Laten we aandacht besteden aan enkele aanbevelingen uit de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Wat te doen in de winter in de bloementuin en moestuin

Zelfs als je je rozentuin en de groenten die je voor de winter hebt gezaaid goed hebt gemulleerd, kunnen ze nog steeds lijden of zelfs afsterven.

De reden hiervoor kan de demping zijn, die optreedt tijdens plotselinge opwarming.

De losse sneeuw begint te smelten en bevriest tot een korst, waardoor de lucht de gewassen niet kan bereiken.

Daarom is het op dit moment beter om gaten in de sneeuwbedekking te maken. Ook in de herfst was het mogelijk om schuilplaatsen te installeren met de mogelijkheid tot ventilatie.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips