Hoe komkommers te beschermen tegen echte meeldauw: ervaren zomerbewoners hebben de basisregels op een rij gezet

огурцы

Echte meeldauw kan gemakkelijk een van de meest problematische ziekten worden genoemd, omdat we het vrij vaak tegenkomen.

Het probleem is dat komkommers snel beginnen te bezwijken voor de ziekte, die een bedreiging wordt voor de hele groenteoogst.

Het is vooral belangrijk om preventieve maatregelen in acht te nemen voor degenen die gewassen in kassen verbouwen, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en agronoom-wetenschapper.

Wat zijn de basisregels?

Het kiezen van de juiste komkommers

Omdat producenten zich er terdege van bewust zijn dat groenten gevoelig zijn voor echte meeldauw, zijn er al lang rassen ontwikkeld die voldoende resistentie tegen de ziekte vertonen.

Het is de moeite waard om ze te kiezen.

Water geven

Het is belangrijk om te onthouden dat je komkommers niet moet “vullen”: overtollige vloeistof zal nooit nuttig zijn. Het is ook de moeite waard om te begrijpen dat water met een warme temperatuur wordt geselecteerd voor irrigatie.

Andere belangrijke punten

Echte meeldauw verschijnt vaak en verspreidt zich actief als de zomerbewoner niet uitdunt en ervoor kiest de vruchtwisseling niet te observeren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips