Pruim werpt geen vruchten af: ervaren zomerbewoners vertelden hoe ze de situatie konden corrigeren

слива

Als u besluit een pruim op uw perceel te planten, rekent u waarschijnlijk op een behoorlijke oogst van smakelijk en zoet fruit.

Soms zijn verwachtingen echter niet voorbestemd om uit te komen.

Zelfs met actieve bloei en het verschijnen van eierstokken kunnen pruimen veel eerder vallen dan verwacht, waardoor we zonder oogst achterblijven, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en agronoom-wetenschapper.

Er kunnen veel redenen zijn voor dit ‘gedrag’ van een plant. Maar er is één methode die in deze kwestie uiterst effectief is.

Waar bestaat het uit

Om te beginnen is het vermeldenswaard dat deze aanbevelingen van toepassing zijn op planten die de leeftijd van drie jaar hebben bereikt. In het vroege voorjaar moeten aanplantingen worden gevoed. Neem hiervoor twee eetlepels kaliumsulfaat en ureum per emmer water.

Nadat de bloeiprocedure voorbij is, moet je de pruim “behandelen” met de volgende samenstelling: neem drie eetlepels nitrofoska per emmer water.

Als je merkt dat er al pruimen op de plant verschijnen, kun je ook uitwerpselen gebruiken: neem twintig delen water op één deel natuurlijke mest.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips