Waarom verwijderen ervaren zomerbewoners de onderste koolbladeren: niet iedereen weet ervan

капуста

Het kweken van kool heeft zijn eigen kenmerken die de oogst helpen verbeteren.

Met de juiste aanpak worden koolkoppen beschermd tegen ziekten en plagen, aangezien dit de belangrijkste risicofactor is voor kool.

Soms kunnen de technieken van ervaren zomerbewoners ons echter verrassen.

Soms merk je bijvoorbeeld hoe de onderste koolbladeren worden verwijderd. Niet iedereen weet waarom dat moet, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, op.

Wat is de betekenis van deze actie

Preventie van ziekten en plaagaanvallen

Om de kooloogst te beschermen tegen mogelijke aanvallen door plagen of ziekten, is het de moeite waard om niet alleen speciale spuit- en andere beschermingsmethoden toe te passen. Ook het verwijderen van de onderste bladeren geeft in combinatie een goed resultaat.

Bescherming tegen rot

Omdat de onderste bladeren dichter bij de grond liggen, is er een grote kans op rotting door contact met natte grond. Daarna kan de gehele koolkroon worden aangetast.

Probeer daarom de onderste bladeren te verwijderen.

Koolkwaliteit

Als u niet wilt dat de koolkop “verstrooit”, moeten de bladeren dertig dagen vóór de geplande oogstdatum worden verwijderd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips