Hoe je natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen kunt bereiden uit tabaks- en vogelkersbladeren: niet iedereen weet hiervan

дача

Veel mensen zijn eraan gewend verschillende soorten ongedierte te bestrijden met beproefde chemicaliën.

Hun effectiviteit kan niet worden betwist: het staat buiten kijf.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de bijwerkingen en het onvermogen om het tijdens de vruchtvorming te gebruiken, waarschuwt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Hoe maak je natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen?

Op basis van tabaksbladeren

Je moet minimaal vierhonderd gram plantmateriaal nemen en dit tot poeder vermalen. Dit betekent dat de bladeren eerst gedroogd moeten worden.

Vul de compositie met tien liter water en wacht achtenveertig uur. De compositie moet worden gefilterd en gemengd met een andere emmer water. Vergeet voor het verwerken de zeep niet.

Het product is effectief in de strijd tegen bladwespen, bladluizen en rupsen.

Op basis van vogelkers

Je kunt zowel de bloemen zelf als de scheuten gebruiken om het product te bereiden. Voor een pan van vijf liter heb je minimaal tweehonderd gram plantmateriaal nodig. Het product kan gedurende vijftien minuten met warmte worden behandeld.

Daarna wachten we 24 uur, filteren en beginnen bladluizen, naaktslakken en rupsen te bestrijden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips