Hoe maak je een compostbed: de truc van doordachte tuiniers

Огород

Als je in de lente, nadat de sneeuw is gesmolten, vruchtbare en losse grond tot je beschikking wilt hebben, moet je er in de herfst “een beetje magie aan werken”.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper adviseert om van een gewoon bed een compostbed te maken.

En hoe u uw plannen kunt implementeren – u leert van dit artikel.

Om te beginnen moet je een laag gevallen bladeren op het tuinbed gieten en superfosfaat er bovenop strooien, precies over het gebladerte.

Hoe bereken je de benodigde hoeveelheid kunstmest? Geschatte verhoudingen – 30 g per vierkante meter.

Daarnaast moet u meerdere karren verse mest naar de locatie brengen, die ook op het bed moet worden gestrooid.

Nadat alle noodzakelijke “componenten” aanwezig zijn, graaft u de grond op, geeft u het bed water met gewoon water en bedek het met folie.

Binnenkort zal er sneeuw vallen, die als extra schuilplaats zal dienen, terwijl het proces van het rotten van alle gebruikte “ingrediënten” binnen zal blijven plaatsvinden.

Let op: dit bed is niet geschikt voor alle groenten. De beste keuzes zijn pompoen, courgette, komkommers, kool en tomaten. En eventuele wortelgewassen kunnen hier pas na een jaar worden geplant.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips