3 meest voorkomende fouten bij het afdekken van planten voor de winter: elke tweede zomerbewoner maakt ze

Растение

Veel planten die in onze tuinpercelen voorkomen, hebben beschutting nodig voor de winter.

Bij het uitvoeren van dergelijke manipulaties met aanplant adviseren een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper echter om het voorbeeld van artsen te volgen en zich aan hetzelfde principe van ‘doe geen kwaad’ te houden.

In dit artikel vind je de meest voorkomende fouten die vaak gemaakt worden bij het afdekken van planten.

Onderdak tijd

Te vroeg of te laat afdekken is even schadelijk voor de planten.

Houd er bij het uitvoeren van deze procedure rekening mee dat de optimale tijd komt wanneer de thermometer buiten het raam schommelt van 4 tot 7 graden met een minteken.

Afdekmateriaal

Een andere veel voorkomende ‘fout’ is het gebruik van het verkeerde materiaal voor de bekleding.

De folie is bijvoorbeeld volkomen ongeschikt om over rozen, druiven en andere struiken te gooien – in dit geval zal er zeker condensatie ontstaan ​​en zullen de planten uitdrogen.

Voorbereiden op onderdak

Wat kan er verkeerd worden gedaan bij het voorbereiden van planten op beschutting voor de winter? Het antwoord is heel simpel: je kunt het vergeten.

Vaak verwijderen zomerbewoners de scheuten van druiven en rozen en buigen ze naar de grond, zelfs als de luchttemperatuur is gedaald, waardoor de aanplant wordt blootgesteld aan het risico de takken te beschadigen, om maar te zwijgen van bemesting en watergift in dergelijke situaties.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips