Wat te doen als de grond besmet is met ziekten en plagen: er zijn 2 manieren om er vanaf te komen

земля

Het probleem van volledige of gedeeltelijke verontreiniging van de bodem door ziekten en plagen moet worden opgelost, anders kan de oogst worden vergeten.

Insecten en bacteriën doen in het voorjaar en de zomer actieve pogingen om het gebied te koloniseren, en in de winter gaan ze in winterslaap.

Een ervaren tuinman weet dat hij in het voorjaar opnieuw zal moeten vechten in een ongelijke strijd met gewasvernietigers.

Laten we eens kijken naar de aanbevelingen van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Wat zijn de twee belangrijkste oplossingen die kunnen worden toegepast?

Je raadt waarschijnlijk al de eerste methode: in het geval van grote opeenhopingen van bacteriën en insecten heb je insecticiden nodig.

De dreiging zit verborgen in de grond en in de winkel moet je letten op larviciden die larven en rupsen kunnen vernietigen. Er zijn ook oviciden die eieren van insecten en mijten doden.

De tweede methode ligt ook voor de hand: je kunt in de herfst de grond in de bedden opgraven, maar de klonten niet verbreken. De vogels doen de rest.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips