Hoe een ficus te voeren: de kroon is dikker en de bladeren zijn helderder

Фикус

Ficus is een echte kieskeurige eter. Van alle kamerplanten is hij het meest bang voor tocht, bewegingen en andere ingrepen.

Als een plant koppig weigert zijn kroon te vernieuwen nadat het blad is gevallen, zal het de eigenaar geen kwaad doen om hem te voeden. Er is één eenvoudige oplossing voor dit geval.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over het voeren van een ficus.

Ze zeggen dat ficus een symbool is van gezins- en financieel welzijn.

Dit is de meest populaire plant in huizen en appartementen. Het past perfect in het interieur, veroorzaakt niet veel problemen en reinigt de lucht van schadelijke onzuiverheden.

Het belangrijkste is dat de plant niet kaal begint te worden.

Zodat de ficus niet ziek wordt

Ten eerste mag u geen voeding geven als de oorzaak van kaalheid een ziekte is. In dit geval moet u de oorzaak wegnemen en vervolgens voedingsstoffen toevoegen.

Ten tweede wordt wortelvoeding bij ficus altijd uitgevoerd op vochtige grond.

Ten derde: voer de ficus na de transplantatie gedurende 40 dagen niet.

Wat te voeden

Dit product is in elk huis te vinden. Bereid suikersiroop voor de boom.

Los ½ theelepel op in 500 ml bezonken water. kristalsuiker en gebruik een gietmiddel.

Bemesting activeert de groei van scheuten en bladeren. Dankzij suiker wordt de kroon dikker, de bladeren worden groot en glanzend.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips