Wat te doen als de bladeren van de spathiphyllum geel worden: zo kun je “het geluk van vrouwen” redden

Цветок

De kamerplant spathiphyllum staat in de volksmond bekend als ‘vrouwengeluk’. Hier moet je onthouden dat dit een wispelturige plant is.

En als de eigenaar gelooft dat de vergelende bladeren haar welzijn zullen beïnvloeden, moet ze de bloem redden voordat deze kaal wordt.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, legde uit waarom spathiphyllum geel wordt en hoe je deze kunt redden.

Oorzaken

Ten eerste houdt de plant misschien niet van de omstandigheden waarin hij werd achtergelaten.

Spathiphyllum houdt niet van fel zonlicht. Het is beter om de bloem in de schaduw te zetten voordat deze volledig afsterft.

Ten tweede wordt het water gegeven nadat de bovenste laag grond is opgedroogd, tot een diepte van ongeveer één centimeter.

Ten derde mogen we het voeren niet vergeten.

Verwelkte of vallende bladeren duiden op een gebrek aan voeding. Zelfs in de winter wordt spathiphyllum minstens één keer per maand gevoerd.

Hoe de plant te voeden

De meststof wordt onafhankelijk van bananenschillen bereid. Dit is een bewezen en universele remedie.

Hier is een manier om topdressing te bereiden.

1. Droog de schil en maal deze tot poeder.

2. Als u klaar bent, lost u de resulterende hoeveelheid additief op in één liter water bij kamertemperatuur en laat u het een dag staan.

3. Gebruik een gietoplossing.

4. Je kunt het makkelijker doen door bananenpoeder aan de grond toe te voegen.

Dankzij deze eenvoudige toevoeging komt de spathiphyllum weer snel tot leven en bloeit.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips