Voer de uien hier niet mee, anders wordt de groente klein: een veelgemaakte fout die tuinders maken aan het begin van het zomerseizoen

лук

Nog maar een paar maanden voordat het nieuwe zomerseizoen van start gaat. Het is echter de moeite waard om nu enkele kenmerken van deze periode te leren kennen.

Het is dus logisch om de regels voor het voeren van uien te onthouden – een gewas dat meestal een van de eersten is die in de lente wordt geplant.

Sommige tuinders zijn van mening dat elke kunstmest een positief effect heeft op de plant. Vooral als het om biologische producten gaat.

Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper herinnert zich echter: er is een organische meststof die aan het begin van het nieuwe seizoen tuingewassen kan schaden.

Over welke meststof hebben we het?

In het voorjaar bemesten sommige zomerbewoners uien met mest of humus.

Dit is een grove vergissing, omdat deze bemesting in het najaar had moeten plaatsvinden.

Als u tijd heeft om de procedure vóór het begin van de winter te voltooien, zal in de lente de afbraak van organisch materiaal plaatsvinden.

Maar door de lentevoeding met mest zullen de uien tegen de oogsttijd erg klein zijn. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de groente houdbaar is.

Andere meststoffen die gevaarlijk zijn voor uien

Een ernstige vergissing is het gebruik van een product als brandnetelinfusie als meststof voor uien. Door deze voeding zal het onvermijdelijk worden om te schieten.

Stikstofmeststoffen kunnen ook de toestand van tuingewassen negatief beïnvloeden. Maar alleen als er een overschot aan is.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips