Waarom je thuja niet in je tuin moet planten en welke gevolgen dit kan hebben

туя

Niet iedereen weet dat thuja niet alleen een decoratie kan zijn, maar ook een bron van problemen voor de gezondheid en het welzijn. In dit artikel leert u de belangrijkste redenen waarom u thuja niet in uw tuin zou moeten planten en welke gevolgen dit kan hebben.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde waarom je thuja niet in de tuin moet planten.

Thuja veroorzaakt allergieën

Een van de meest voorkomende redenen om thuja niet in uw tuin te planten, zijn allergieën. Thuja bevat terpenen, dit zijn sterke allergenen.

Terpenen veroorzaken irritatie van de slijmvliezen, jeuk, hoesten, loopneus, tranende ogen, niezen en zelfs astmatische aanvallen.

Allergieën voor thuja kunnen het hele jaar door voorkomen, maar zijn vooral ernstig tijdens de bloeiperiode van de plant, die plaatsvindt in april-mei.

Thuja trekt ongedierte aan

Een ander argument tegen het planten van thuja in je eigen tuin zijn de mogelijke plagen van deze plant.

Thuja is aantrekkelijk voor veel insecten, knaagdieren en vogels, die de plant kunnen beschadigen en overlast voor de eigenaren kunnen veroorzaken. Een van de gevaarlijkste plagen van thuja zijn:

• mot, die zich voedt met dennennaalden en er witte vlekken en gaten in achterlaat;

• thuja valse schaal, die sap uit de plant zuigt en verwelking en dood veroorzaakt;

• muizen en moedervlekken die aan de wortels en stam van de thuja knagen;

• eksters en lijsters, die arborvitae-bessen pikken en de zaden verspreiden, waardoor de invasieve groei ervan wordt bevorderd.

Thuja verstoort de energie

De derde reden waarom je thuja niet in je tuin zou moeten planten, is energie. Thuja wordt beschouwd als een plant die energie absorbeert in plaats van weg te geven. Daarom kan thuja een sfeer van zwaarte, moedeloosheid en depressie in huis creëren. Thuja kan ook negatieve krachten en schade aantrekken. Om dergelijke invloeden te voorkomen, mag u thuja niet bij de ingang van het huis, de ramen of de slaapkamer planten.

Thuja is een plant die niet alleen mooi, maar ook gevaarlijk kan zijn. Denk dus voordat u thuja in uw tuin plant, na over de mogelijke gevolgen voor uw gezondheid en welzijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips