Vaarwel oogst: deze waterfouten zullen je tomaten vernietigen

помидоры

Of tomaten een goede oogst zullen opleveren, hangt grotendeels af van de manier waarop ze worden bewaterd.

Een expert uit de online publicatie Belnovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je tomaten in een kas op de juiste manier water geeft.

Hoe tomaten water te geven in een kas

De grootste fout die tuinders maken bij het water geven van tomaten is het gebruik van koud water.

Dit is ten strengste verboden. De watertemperatuur moet 23-24 graden zijn.

Wat de waterfrequentie betreft, is twee keer per week voldoende. Bij bewolkt, koel weer wordt de watergift verminderd; bij warm weer vaker water geven.

De optimale bewateringstijd is de tweede helft van de dag, maar het is beter om laat in de avond geen water te geven. Na de avondwatergift moet de kas worden geventileerd.

Bij bewolkt weer wordt vóór het middaguur water gegeven. Tijdens het besproeien moeten de ramen en deuren van de kas open zijn.

Probeer water uit de buurt van de stengels en bladeren te houden. Ook mag u de grond niet direct na het besproeien losmaken.

Het is uiterst belangrijk om de luchttemperatuur in de kas te controleren. De optimale temperatuur overdag is 20-25 graden, ’s nachts – 17-19 graden.

Als de luchttemperatuur boven de 28 graden stijgt, beginnen de tomaten sneller te groeien dan zou moeten, waardoor de eierstokken vroeg en lelijk worden.

Als de temperatuur boven de 30 graden komt, stoppen de tomaten met bloeien en vallen de eierstokken eraf. Bij een temperatuur van 40 graden kunnen tomaten doodgaan.

Voorheen een expert in wat schanskorven zijn en hoe je ze op een zomerhuisje kunt gebruiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips