Tuinman’s maankalender van 11 tot 17 december: onthoud belangrijke data

огород

December is voor een tuinman een tijd van rust, het samenvatten en plannen van toekomstige aanplantingen.

Maar dit betekent niet dat het persoonlijke plot zonder aandacht kan worden gelaten.

We brengen de maankalender van de tuinman voor 11-17 december onder uw aandacht, die u de meest gunstige dagen vertelt om op de site te werken.

11 december

De Maan staat in Schorpioen, wat een vruchtbaar teken is. Je kunt groen planten, snelgroeiende medicinale en sierbloeiende planten, planten met lange gekrulde stengels die naar boven groeien.

Het wordt ook aanbevolen om planten uit zaden te planten en meststoffen toe te passen. Controleer de druivenkap. Het graven, ontwortelen of zagen van bomen wordt niet aanbevolen. Water geven mag niet overvloedig zijn.

12 december

De Maan staat in Boogschutter, wat een minder vruchtbaar teken is. Op de zwaarste dag van de maancyclus wordt actief werken niet aanbevolen.

Je kunt voorbereidingen treffen voor de winter, planten besproeien tegen ongedierte en beschadigde en zieke boomtakken verwijderen.

Planten, enten, losmaken en werken met plantenwortels wordt afgeraden.

13 december

Nieuwe Maan, Maan in Boogschutter. Je kunt dille, peterselie, sla, andere kruiden, groenten planten, bomen en struiken snoeien.

U kunt ook beginnen met het bewerken van de grond en het aanbrengen van minerale meststoffen. Water geven moet bij de wortels zijn.

14 december

De Maan staat in Steenbok, wat een teken is van gemiddelde vruchtbaarheid.

Het wordt aanbevolen om greens, snelgroeiende fruitgewassen, bloemgewassen en medicinale planten te planten, onkruid te wieden, los te maken, zaailingen uit te dunnen, minerale meststoffen aan te brengen en stekken te snijden. Ontluiken wordt niet aanbevolen.

15 december

Maan in Steenbok. Je kunt groen, bloemen, snelgroeiende fruitgewassen en geneeskrachtige planten planten en herplanten.

Ook kun je ziekten en plagen behandelen, meststoffen aanbrengen, stekken knippen en wortelen en planten enten. Snoeien van planten wordt niet aanbevolen.

16 december

De Maan staat in Waterman, wat een onvruchtbaar teken is. U kunt kruiden en groenten planten en herplanten, planten enten en water geven, stekken voorbereiden en minerale meststoffen aanbrengen.

Het wordt ook aanbevolen om vogelvoeders te maken en geneeskrachtige planten te bereiden. Snoeien wordt niet aanbevolen.

17 december

Maan in Waterman. Het wordt aanbevolen om zaailingen te planten, de grond te bewerken, planten water te geven en te enten, en minerale meststoffen toe te passen.

Je kunt ook planten knijpen, knijpen en snoeien, en boomstammen isoleren met sneeuw. Het herplanten en snoeien van fruitbomen en struiken wordt niet aanbevolen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips