Welke bloemen mogen niet thuis worden bewaard: ze trekken negativiteit in huis

Орхидея

Bloemen zijn niet alleen schoonheid en aroma, maar ook energie. Sommige planten kunnen positieve trillingen aantrekken, terwijl andere ze kunnen afstoten. In dit artikel leer je over bloemen die negatieve energie hebben en die je beter niet in huis kunt hebben.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons welke bloemen niet worden aanbevolen om in huis te planten.

Chrysant

Chrysanthemum is een symbool van herfst, ouderdom en verwelking. In China en Japan worden deze bloemen gebruikt voor begrafenissen en wakes.

Daarom kunnen chrysanten verdriet, melancholie en depressie veroorzaken. Als je je huis wilt decoreren met chrysanten, kies dan alleen lichte en heldere tinten en vermijd donkere en sombere tinten.

Orchidee

De orchidee is een exotische en elegante bloem die elk interieur kan verfraaien. De orchidee heeft echter ook zijn nadelen. Deze plant is erg gevoelig voor de energie van anderen en kan deze opnemen.

Als er vaak ruzies, schandalen en conflicten in huis voorkomen, kan de orchidee gaan verdorren en rotten. Bovendien kan de orchidee jaloezie en wantrouwen tussen partners veroorzaken.

Cactus

Cactus is een plant die kan overleven onder de zwaarste omstandigheden. Het heeft een sterke beschermende energie en kan negativiteit van buitenstaanders weerspiegelen. Een cactus kan echter ook positieve energiestromen blokkeren en de harmonie in huis verstoren.

Het wordt daarom afgeraden om de cactus in de slaapkamer, woonkamer of keuken te bewaren. Je kunt hem het beste op een vensterbank of balkon plaatsen, waar hij niet hindert.

Anjer

Anjer is een bloem die wordt geassocieerd met revolutie, strijd en bloed. In sommige landen worden anjers beschouwd als een symbool van de nagedachtenis aan de doden. Daarom kunnen anjers agressie, geweld en lijden met zich meebrengen.

Als je anjers wilt geven, kies dan alleen witte of roze kleuren, wat tederheid en liefde betekent. Rode en oranje anjers kunnen het beste worden achtergelaten voor bloemstukken op begraafplaatsen.

Conclusie

Bloemen zijn niet alleen decoratie, maar ook een bron van energie. Sommige bloemen kunnen je humeur, gezondheid en relaties verbeteren, terwijl andere ze kunnen verpesten. Kies daarom verstandig en zorgvuldig bloemen voor uw huis. En onthoud dat het belangrijkste je eigen gevoel en perceptie is.

Als je van een bepaalde bloem houdt en je vreugde brengt, wees dan niet bang om hem te planten, ook al wordt hij als ongunstig beschouwd.

Het belangrijkste is om van je planten te houden en ze te verzorgen, en dan zullen ze je gevoelens beantwoorden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips