Wat toe te voegen aan water voor het bewateren van kamerplanten: wintertips

Цветы

Het verzorgen van kamerplanten in de winter vereist speciale aandacht van de tuinman.

Als alles goed is gedaan, zullen siergewassen je elke sombere ochtend verrassen met weelderige bloei of op zijn minst helder groen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat we aan het water moesten toevoegen om kamerbloemen water te geven.

barnsteenzuur

Het product is goedkoop en één tablet is voldoende om een ​​voedingsoplossing te bereiden. Het werkt feilloos en stimuleert de bloei.

Maar bemesting beschermt bloemen onder meer tegen infectieziekten, stimuleert de groei, bloei en versterkt het wortelstelsel.

Voor de bereiding heb je 1 gram barnsteenzuur per 5 liter water nodig.

Roer tot het volledig is opgelost en gebruik het voor bloembehandeling en watergift.

Bananenschil

Dit product is in elk huis te vinden. Bananenschillen worden meestal weggegooid. Maar het is beter om ze met water te vullen (4-5 stuks per 1 liter water).

De meststof wordt gedurende 3 dagen bij kamertemperatuur toegediend.

Het concentraat moet op een volume van 5 liter water worden gebracht, gegoten en in een fles bewaard.

Wordt één keer per maand gebruikt om water te geven.

Ze zeggen dat je aan dezelfde oplossing een paar druppels waterstofperoxide kunt toevoegen – dit zal het effect versterken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips