Hoe een zomerbewoner het water kan gebruiken waarin eieren werden gekookt: een lifehack die de moeite waard is om te leren kennen

яйца

Ervaren tuinders gieten het water dat in de pan achterblijft niet weg nadat ze klaar zijn met het koken van gekookte eieren.

Feit is dat deze vloeistof veel belangrijke micro-elementen bevat: calcium, kalium, fosfor, stikstof, magnesium, enz.

Ze verschijnen in het water dankzij eierschalen.

Zo kan de vloeistof als specifieke meststof worden gebruikt.

Hoe eierwater te gebruiken

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, raadt aan om zaailingen water te geven met deze vloeistof.

Bovendien is “eiwater” ideaal voor kamerplanten.

Maar voor tuingewassen is het de moeite waard om een ​​krachtiger product te gebruiken.

Hoe u een “sterkere” remedie kunt bereiden

Om toegang te krijgen tot volledige bemesting, is het raadzaam om niet het water te nemen dat overblijft na het koken van eieren, maar een speciaal bereide infusie van eierschalen.

Maal de harde schaal van de eieren goed fijn. Je hebt 50 gram poeder nodig. Het moet worden gevuld met een liter kokend water.

De vloeistof moet minimaal 7 dagen “met rust” worden gelaten.

Een teken dat de meststof “klaar” is, is het verschijnen van een onaangename geur.

De meststof moet vier keer worden verdund met schoon water. Het resultaat is dat er een product klaar is dat kan worden gebruikt om tuingewassen bij de wortel water te geven. De meststof is ideaal voor tomaten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips