Wat te doen als in de winter een grote tak afbreekt aan een boom in uw datsja: het is beter om hem niet zo te laten tot de lente

сломанная ветка

In de winter kan in een tuin aan een ontwikkelde boom relatief vaak een van de grote takken van een van de fruitbomen breken.

Dit gebeurt als gevolg van harde wind, grote hoeveelheden plakkerige sneeuw of ijskoude regen.

Het wordt in ieder geval sterk afgeraden om de tak in deze vorm tot het voorjaar te laten staan, omdat dit tot infectie kan leiden.

Laten we ons wenden tot de aanbevelingen van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Wat te doen als een grote tak van een boom breekt?

Het is belangrijk om te begrijpen dat een dergelijke tak een noodsituatie kan veroorzaken als deze in de buurt van een gebouw of hoogspanningslijn groeit.

Je kunt een gebroken tak nog steeds niet terugplaatsen, dus je moet hem afknippen. Behandel het snijgebied met een 3% oplossing van kopersulfaat.

U kunt ook “Zhivitsa”, “RanNet” -pasta of analogen gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen dat grote takken in de winter het beste kunnen worden ondersteund met steunen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips