Is het nodig om houtas aan de grond toe te voegen voor zaailingen: het waarheidsgetrouwe antwoord

Рассада

Veel zomerbewoners geven er de voorkeur aan om het grondmengsel zelf te bereiden, blijkbaar omdat ze de fabrikanten van grond voor zaailingen niet vertrouwen.

Met het oog hierop rijzen er vaak vragen over wat er aan de door uzelf bereide grond moet worden toegevoegd en welke componenten daar niet thuishoren. Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over een van deze ‘ingrediënten’.

We zullen het hebben over as, die veel tuinders beschouwen als een echte opslagplaats van nuttige stoffen.

De as die overblijft na het verbranden van hout bevat inderdaad fosfor, kalium, magnesium, boor en tal van andere elementen.

De voordelen van as voor jonge planten houden daar niet op.

Het punt is dat dit product, naast alles, kan worden gebruikt als bodemdeoxidatiemiddel.

Vanwege het feit dat bij het voorbereiden van de grond voor zaailingen turf noodzakelijkerwijs wordt gebruikt, wat een substraat is met een hoge zuurgraad, wordt de aanwezigheid van as daarin eenvoudigweg noodzakelijk.

Hier is het antwoord: als je in een huis woont met kachelverwarming, zorg er dan voor dat je as inslaat – je zult het in de toekomst zeker nodig hebben.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips