5 manieren om zwarte bessen te ruïneren: de plant zal deze verzorging niet leuk vinden

Смородина

Zwarte bes is een van die gewassen die in elk zomerhuisje te vinden is.

Maar ondanks de prevalentie ervan is er geen garantie dat zomerbewoners weten hoe ze op de juiste manier voor krenten moeten zorgen, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper.

Daarom is het tijd om kennis te maken met de vijf meest voorkomende fouten die uw oogst dreigen te schaden.

Verkeerde variëteit

Haast je niet om geïmporteerde zaailingen te kopen. Zoals de praktijk laat zien, zul je de beste oogst oogsten van planten die zijn gefokt door binnenlandse fokkers.

Slechte zaailingen

Om plantmateriaal van hoge kwaliteit te kiezen, is het de moeite waard om niet alleen het bovengrondse deel ervan te onderzoeken, maar ook de wortels: hoe beter het wortelsysteem ontwikkeld is, hoe beter en sneller de plant wortel zal schieten en daarom vrucht zal gaan dragen.

Fout bij het kiezen van een plaats

Als u een schaduwrijke of drassige hoek voor uw krenten achterlaat, wees er dan op voorbereid dat de plant vaak ziek wordt en een magere oogst oplevert.

Behandeling tegen ziekten en plagen

Nogmaals, vanuit ervaring zijn traditionele behandelmethoden gericht op het uitroeien van plagen en ziekteverwekkers alleen geschikt in de vroege stadia. Als de struik ernstig wordt aangetast, zullen alleen gekochte fungiciden en insecticiden hem redden.

Meststoffen

Het is onwaarschijnlijk dat planten je een groot aantal grote en zoete bessen zullen geven zonder te bemesten, maar je moet er ook niet mee overdrijven. Dit geldt voor zowel organische als minerale verbindingen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips