Hoe je de kroon van een thuja op de juiste manier vormt: tips die de moeite waard zijn om van te profiteren

Туя

De populariteit van thuja onder eigenaren van voorstedelijke gebieden kan worden verklaard door het feit dat deze plant pretentieloos is en bovendien de mogelijkheid biedt om de kroon vorm te geven op basis van uw wensen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde tips over het vormen van de thuja-kroon.

De specialist raadt dus aan om de kroon van een plant die in de schaduw is geplant niet te verdunnen.

Bovendien moet je niet te veel scheuten tegelijk afsnijden – dit zal het voor de thuja gemakkelijker maken om er een stressvolle procedure voor te doorstaan.

Als u deze aanbeveling negeert en eenmalig ernstig snoeit, zal het resultaat een afname van de groeisnelheid van de thuja zijn en een grotere kans dat deze besmet raakt met verschillende soorten ziekten.

Degenen die zich bezighouden met krullende kapsels moeten de shoots inkorten tot stappen van twee jaar.

Maak op de scheuten die van boven komen sneden langs de buitenste knop, waarbij u zich 1-2 cm terugtrekt.

In hetzelfde geval, als de scheuten van de plant naar beneden kijken, houd dan rekening met de locatie van de onderste knop. Start de procedure vanuit een klein gebied en beweeg tijdens de vorming van de kroon in kleine “porties” in de richting van de romplijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips