6 regels voor de verzorging van Ficus Benjamin: hij wordt zo mooi dat je je ogen er niet van kunt afhouden

Фикус

Je moet niet denken dat de juiste verzorging van de ficus van Benjamin een reeks tips is die moeilijk te implementeren zijn.

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, kan zelfs een onvolgroeide plant met behulp van eenvoudige handelingen weer tot leven worden gewekt.

1. Laten we beginnen met het potje. De maat van een ideale bloempot is 2-3 cm groter dan het volume van het wortelsysteem van de plant. Bovendien moet de container een gat hebben voor waterafvoer, evenals een drainagelaag.

2. Laten we verder gaan met vullen. Hier herhalen we dat er ook niets moeilijks is – neem een ​​​​speciale grond voor ficuses in de winkel, die voldoende los, licht is en een geschikte samenstelling heeft.

3. Wacht na de transplantatie 15-20 dagen, wanneer de ficus niet geïrriteerd hoeft te raken door het voeren.

4. De boom zal mooi groeien als je hem regelmatig knijpt en snoeit. Als gevolg van deze procedures zal de ficus zijscheuten produceren en niet alleen een stam en hoofdtakken laten groeien, wat betekent dat de plant na verloop van tijd een dichte kroon zal krijgen.

5. Een lichte plaats is geschikt voor het plaatsen van de ficus. Op een noordelijke vensterbank voelt hij zich prima, maar niet in een hoek.

6. Geef de ficus benjamina ten slotte tijdens de warmere maanden stikstof, fosfor en kalium en neem in de winter een pauze van het bemesten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips