Waarom chrysanten niet bloeien: de belangrijkste reden

Хризантемы

De bloei van chrysanten is afhankelijk van veel omstandigheden: het weer, het klimaat van het gebied waarin ze groeien, kenmerken van de variëteit en nuances van zorg.

Een van deze factoren die van het allergrootste belang is, is een goede watergift.

Gebrek aan vocht leidt ertoe dat de scheuten van de plant snel verhout beginnen te worden, waardoor de chrysant geen knoppen meer zet. Overtollige vloeistof is niet beter – als gevolg van overmatige hoeveelheden vocht rot het wortelsysteem van de bloem, ontwikkelen zich schimmelziekten en sterft de plant.

Als het seizoen al ten einde loopt en je nog steeds niet hebt kunnen genieten van de bloei van je chrysanten, analyseer dan of je alles goed doet.

Hoe chrysanten correct water te geven

De belangrijkste regel die moet worden gevolgd bij het bewateren van chrysanten is gematigdheid.

De grond rond de struiken moet matig vochtig worden gehouden en het grondoppervlak moet tussen de gietbeurten uitdrogen.

Ervaren tuiniers adviseren om de grond in de bloementuin elke 2-3 dagen te bevochtigen en 2-3 liter onder elke plant te gieten. Als het buiten warm en droog is, mag er dagelijks water worden gegeven.

En nog een ding: probeer de bloembedden zo water te geven dat er geen water op de bladeren en knoppen komt.

De meest geschikte tijd om chrysanten water te geven is ’s morgens vroeg of’ s avonds (bij zonsondergang). In dit geval kunt u zonnebrand voorkomen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips