Hoe zorg je voor rozen in september: ervaren tuiniers deelden hun geheimen

розы

Om ervoor te zorgen dat rozen ons volgend jaar kunnen verrassen met hun schoonheid, moeten we de bloemen nu de juiste herfstverzorging geven.

Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de belangrijkste gebeurtenissen.

Wat zijn ze?

Ongedierte

Het is belangrijk om te onthouden dat je in het najaar ongedierte niet mag vergeten: de strijd ertegen is altijd aan de gang. De behandeling kan met elk medicijn worden uitgevoerd.

Water geven

In september verandert de bewateringstechniek enigszins. Het is niet nodig om regelmatig vocht toe te voegen, maar het is wel belangrijk om het watervolume te vergroten. Zorg er ook voor dat er geen vocht op de planten zelf komt.

Anders neemt het risico op het ontwikkelen van ziekten toe.

Bladeren

Om kwaliteitszorg te garanderen, moeten enkele bladeren worden verwijderd. We hebben het over de onderste bladeren. Maar de scheuten moeten worden geknepen.

Voeden

Het is belangrijk om te onthouden dat u zowel gespecialiseerde formuleringen als andere meststoffen kunt kiezen. Vaak wordt gekozen voor kaliummagnesia (30 gram per struik), superfosfaat (tot 50 gram per plant) en kaliumsulfaat (15 gram per struik).

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips