Waar is het beter om hosta’s te planten – in de schaduw of in de zon: er is maar één juiste optie

Хоста

Binnenkort zullen er waarschijnlijk hosta’s op elk zomerhuisje groeien.

En dat allemaal omdat de plant minimale verzorging nodig heeft, zonder grillen groeit en dankzij de verscheidenheid aan soorten een uniek ontwerp kunt creëren.

Hosta-plantplaats

Hosta stelt geen speciale eisen aan de kweeklocatie – hij zal actief groeien en genieten van weelderig groen in elke hoek van de tuin. De plant kan geplant worden onder bomen, langs paden of naast vijvers.

De bloem voelt zich het beste in een halfschaduwrijke plek, beschermd tegen de wind.

Bodemvereisten

Voor de hosta is het niet zo belangrijk of de grond zuur of alkalisch is, het belangrijkste is dat deze los en voedzaam is.

Geef bij het kiezen van een locatie voor het planten van hosta’s de voorkeur aan die waar de grond langer vocht vasthoudt.

Landingsalgoritme

Maak voor de hosta een breed plantgat van minimaal 30 cm diep.

Omdat hosta een vaste plant is, moet er meststof bestaande uit compostaarde, turf, zand en eventueel houtas aan het plantgat worden toegevoegd. Dit alles moet grondig worden gemengd en royaal worden bewaterd, omdat de hosta van vocht houdt.

Nu kunt u beginnen met planten. Het is noodzakelijk om de wortels van de plant zorgvuldig recht te trekken en de groeiknoppen op grondniveau te plaatsen. Geef de bloem na het planten opnieuw water en mulch de grond eromheen.

Eerder vertelden we waarom petunia .

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips