Wat te doen met de bolbloemen na het opgraven: bewaar ze alleen zo, anders moet je ze weggooien

Тюльпан

Zonder valse bescheidenheid kunnen bolbloemen een echte decoratie voor de tuin worden genoemd. Maar als u wilt dat ze u blijven verrassen met hun bloei, moet u voor de juiste verzorging zorgen, die begint met een goede opslag van de bollen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat we met de bollen moesten doen nadat ze waren opgegraven.

Eenmaal uit de grond gehaald, moeten de bollen van tulpen, narcissen, krokussen en andere bloemen zorgvuldig worden gesorteerd en naar een donkere, droge en goed geventileerde plaats, zoals een schuur of schuur, worden gedroogd.

Je kunt bijna elke container gebruiken om te drogen – het belangrijkste is dat ze gaten hebben voor ventilatie.

Het proces van het drogen van bloembollen moet doorgaan totdat de schubben beginnen los te laten. Gemiddeld duurt dit twee tot vier weken, waarna de bollen als bewaarrijp worden beschouwd.

Vergeet niet eerst dode bladeren te verwijderen.

Als je veel bollen hebt, kun je de kleine weggooien, omdat het onwaarschijnlijk is dat ze volgend jaar bloeien.

Om de bollen op te bergen, wikkelt u ze in krantenpapier of dunne stukjes ademende stof. Indien mogelijk kunt u silicagelpakketten uit schoenendozen toevoegen.

Vervolgens moeten de bollen in dozen worden geplaatst en op een koele plaats worden geplaatst, bijvoorbeeld op een kast in een koele kamer.

Eerder vertelden we je waarom ervaren zomerbewoners composteren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips