Hoe petunia te voeden voor weelderige bloei: groen zal niet zichtbaar zijn achter de bloemen

Петуния

Als je wilt dat je petunia eruit ziet als een bloeiende “bal”, zul je het moeten proberen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde een schema voor het voeren van petunia’s tijdens verschillende groeiperioden.

Petunia’s planten in het voorjaar in bloempotten en bloempotten

Om ervoor te zorgen dat de planten een krachtige groene massa vormen met een groot aantal zijscheuten waarop bloemknoppen zullen verschijnen, geef je de bloemen 7-10 dagen na het planten water met een oplossing van 10 liter water en 10 g calciumnitraat.

Voer na nog eens 7-10 dagen de wortels en bladeren met kaliummonofosfaat – 10 g per 10 liter water en voeg 4 g barnsteenzuur toe.

Je kunt de verdere groei van de bladmassa bevorderen door ureum te gebruiken – voeg bij elke watergift 10 g van het medicijn aan het water toe.

Petunia voorbereiden op bloei

In dit stadium heb je complexe meststoffen nodig, die stikstof, fosfor en kalium in gelijke hoeveelheden bevatten. Het zou mooi zijn als de meststof magnesium en micro-elementen bevat. Hier zijn enkele voorbeelden van geschikte meststoffen: “Master”, “Kristalon”, “Fertika”, enz.

Los 20 g kunstmest op in 10 liter water en voed de planten 2-3 keer met deze oplossing voordat de bloei begint, met een pauze van 7-10 dagen.

Petunia vormt knoppen

Tijdens deze groeiperiode is het toegestaan ​​om te spuiten met kaliummonofosfaat (10 g per 10 liter water), evenals het gebruik van complexe samenstellingen waarin kalium, magnesium en micro-elementen de boventoon voeren (bijvoorbeeld “Oplossing”).

Ten slotte zal kaliumhumaat bijdragen aan een weelderige bloei, waarvoor je 1 eetlepel per 10 liter water nodig hebt.

Eerder vertelden we u hoe u hiermee om moet gaan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips