Waarom de orchidee niet bloeit en ziek is: 2 fouten van bloemenkwekers – controleer jezelf

орхидея

Ondanks de indrukwekkende populariteit van orchideeën zijn niet alle tuiniers bekend met de basisregels voor de verzorging ervan.

En deze bloemen reageren zeer kritisch op tekortkomingen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, somde twee belangrijke fouten op die voor orchideeënkenners belangrijk zijn om kwijt te raken.

Wat zijn ze?

Overtredingen van bewateringsaanbevelingen

Dit is een uiterst belangrijke vraag, omdat een fout in dit geval niet alleen tot bloemziekten kan leiden, maar zelfs tot de dood ervan.

Je kunt een orchidee niet ‘overstromen’, omdat de kans groot is dat het rottingsproces op gang komt. Het is bijna onmogelijk om het in de beginfase te herkennen.

Daarom is het de moeite waard om zich aan bepaalde bewateringsregels te houden. Ze zijn vrij eenvoudig. Evalueer het uiterlijk van het wortelsysteem: als het zilver wordt, kun je de plant vocht geven. Orchideeën worden op een speciale manier bewaterd: door ze een half uur in water onder te dompelen.

Het water moet correct zijn. Eerst wordt het benodigde volume verzameld, enkele uren gewacht, afgevoerd om sediment te verwijderen, en pas daarna wordt de vloeistof geschikt voor het bewateren van de orchidee.

Voedingsstoffen

Zoals alle planten heeft een orchidee voeding nodig, maar deze heeft iets andere behoeften. De meeste bemesting kan de bloem beschadigen. Je kunt absoluut geen meststoffen gebruiken die ammoniak bevatten.

Ook op de verboden lijst staan ​​jodium en ammoniak.

Het is beter om geen folkremedies te gebruiken, maar om speciale formuleringen te kopen die speciaal voor deze planten zijn ontworpen.

Waar we het eerder over hadden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips